Narrow your search

Library

KBR (3)

Odisee (1)

UCLL (1)


Resource type

book (3)


Language

Dutch (3)


Year
From To Submit

1990 (1)

1989 (1)

1984 (1)

Listing 1 - 3 of 3
Sort by

Book
Wat met onze voeding?
Authors: ---
ISBN: 9053500103 Year: 1990 Publisher: Leuven Garant

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Waarom, wat, hoe en hoeveel moeten we eten en drinken ? Al deze aspecten worden in dit boek nauwgezet besproken en ook toegelicht met overzichtelijke tabellen (volgens leeftijd en activiteit) en type-menu's. Uitdrukkelijke aandacht gaat naar de diverse voedingsfouten, fouten die medeverantwoordelijk zijn voor de belangrijkste welvaartsziekten, zoals: tandbederf, diabetes, zwaarlijvigheid, hart- en vaatziekten, bepaalde soorten kanker. Meer en meer verbruiken we (industrieel) bereide voedingswaren. Daarom wordt stilgestaan bij de additieven in onze voeding en de gebruikte conserveringsmethoden. Ook de alternatieve voedingswijzen ('natuurlijke' voeding, vegetarisme, macrobiotiek) worden besproken. Zelfs een factor zoals de kostprijs van onze voeding komt aan bod, evenals de zeker niet te verwaarlozen psychologische en sociale aspecten die verbonden zijn met de gebruikte voedingsmiddelen en voedingsomstandigheden. Kortom, dit vlot lezende boek geeft een klaar inzicht in alle essentiële facetten van de voeding. Het is wetenschappelijk gefundeerd maar toch probleemloos te gebruiken door al wie belangstelling betoont voor een gezonde, evenwichtige voeding.


Book
Jong blijven met een gepaste voeding !
Authors: --- --- ---
Year: 1989 Publisher: Brussel Vlaams Voorlichtingscentrum voor de Voeding

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Book
Gezonde voeding
Authors: --- --- --- --- --- et al.
Year: 1984 Publisher: Brussel Wilsele, Leuven BRT. Instructieve Omroep Pencoprint

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Listing 1 - 3 of 3
Sort by